Trægulv er anderledes end andre typer gulve

Hvilken type gulv har du?

Der er i dag mange forskellige typer af gulve at vælge imellem til huse og lejligheder i Danmark. En gang var det nærmest en selvfølge, at gulve var lavet af træ, fordi træ var et godt gedigent materiale, som var nemt at få fat på. I dag har træ dog lidt mere eksklusiv karakter. Især massiv træ er ret fornemt, og så er der også noget med træsorten. Egetræ er for eksempel mere eksklusivt end fyrretræ. Og så er sildebensparket mere eksklusivt end lige plankegulve, som dem man ser i mange københavnerlejligheder.

Der findes i dag mange alternativer til trægulve. I dag er der nemlig blevet udviklet forskellige materialer med henblik på specifikt at få lavet smukke og holdbare gulve. Nogle af de mest almindelige er vinyl og linoleum, som begge er gulvtyper, der kommer på ruller. Det er nemt at lægge, fordi man skal bare have et ordentligt flat underlag, og så kan man ellers rulle det ud og lime det fast. Så det er både nemt at lægge og så er det billigt. Disse typer gulve har også den fordel, at de er nemme at holde. De er nemlig ret hårdføre og robuste.

Til gengæld har gulvtyper som vinyl og linoleum ikke samme charme som trægulv. Der er det med trægulv, at den patina det får overtid er super dejlig, hvor imod hvis et vinylgulv får slitage, vil man ikke rigtig kunne kalde det for patina.

Trægulv kræver vedligeholdelse

Hvis du er den heldige indehaver af et trægulv, eller hvis du overvejer at anskaffe dig et, så skal du være opmærksom på, at det kræver noget vedligeholdelse. En gang imellem skal gulvet for eksempel slibes. Det kan være dyrt, men Gulvkanonen har gode priser på gulvslibning, og de gør et godt stykke arbejde. Så det er bare om at få ringet til dem.