Pryd dit hjem med et gulv, der er som nyt

Trænger huset eller lejligheden til en opfriskning? Efter at have arbejdet hjemmefra har du måske stirret dig lidt blind på dine omgivelser. Det er der heldigvis råd for!

Gulvslibning er en nem måde at friske boligen op på

Er du så heldig, at dit hjem har trægulve, bør du være glad. Fordi trægulve er nemlig en af de fornemmeste materialer vi har til at lave gulve af. Tilbage i tiden blev træ brugt fordi det var det eneste tilgængelige og anvendelige materiale. Men senere er der kommet stærke konkurrenter til trægulvet, sådan som vinyl og linoleum. Vinyl og linoleumsgulve har de fordele at de er billige, robuste og nemme og vedligeholde. Derimod er trægulve (i dag) dyrere og rummer nogle egenskaber som måske ikke værdsættes lige højt af alle.

Men hvorfor er trægulv så alligevel så fedt? Jo, sagen er den, at trægulve ældes med ynde. Hvis det får et lille hak eller en ridse, vil det blot være charmerende og man kan kalde det patina. Hvis dit vinylgulv derimod får et hak, vil man anse det for at være slitage og altså noget som ikke pynter på gulvet. Så der er altså grund til at værdsætte trægulvet, hvis du er heldig at være indehaver af sådan et.

En anden ting der er ved at nævne ved trægulve er, at de kræver vedligeholdelse. Er der en behandling på overfladen, skal den muligvis genbehandles en gang imellem. Maling slides eksempelvis af med tiden, og det samme med lak eller sæbespånebehandling. Derfor kan der være brug for, at gulvet får den helt store tur, hvor det bliver slebet professionelt, sådan at overfladen bliver helt ny og frisk.

Vil du kaste dig ud i sådan et projekt, er det en god idé at alliere sig med professionelle, som for eksempel folkene fra Gulvkanonen. Held og lykke med projektet!